“Love is the bridge to reality”  R. Bruynoghe

After The Magical Pencil als queeste naar het goddelijke

After The Magical Pencil luidde in Gent de periode in waarop Ronald Bruynoghe een queeste aanvatte om een geschikte beeldtaal te vinden om zijn ervaringen uit te drukken.

Schilderkundige taal

Na een periode van zeven jaar die we kennen als The Magical Pencil, begint voor Ronald Bruynoghe een hopeloze zoektocht naar een geschikte schilderkundige taal om zijn religieuze ervaringen uit te drukken en die op een beeldend toegankelijke manier voor te stellen. Deze zoektocht benoemt de kunstschilder als de periode ‘After The Magical Pencil’. Elke keer botst hij hier op de limieten van het eigen kunnen en tracht hij via studie deze grenzen te verleggen. 

Kitsch en kunst

Die zoektocht brengt hem ook op het randje van kitsch en kunst. Het werk dat tijdens deze periode ontstaat, is enkel te begrijpen vanuit de zoektocht tijdens de periode van The Magical pencil zelf. Ronald Bruynoghe bleef zoeken naar manieren om religie, zijn visie op de mensheid en het goddelijke op doek vast te leggen. Pas in 1988, met zijn levenswerk 'Kerstening van Rusland', slaagt Ronald erin alle beproefde wegen in één samenhorend geheel te verzoenen.