The Magical Pencil: een alchemistisch proces

The Magical Pencil is een periode in het leven van kunstschilder Ronald Bruynoghe die liep van 1972 tot 1979. Deze periode van zeven jaar komt tot uiting in zeven werken van Ronald die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en samen als het ware één overkoepelend werk vormen.

Alchemistisch proces

Elk werk vertegenwoordigt een fase, zoals ‘All you need is love’ daar één van is. The Magical Pencil, in Sint-Amandsberg verneem je er meer over, bleek een alchemistisch proces te zijn, een inzicht dat Ronald pas achteraf verwierf. Ronald had er ergens wel een vermoeden van, maar had aanvankelijk nooit gedacht dat het werk tijdens deze periode die richting zou uitgaan.

Maar omdat de zeven werken niet meer samen zijn, enkele werden bijvoorbeeld verkocht door toenmalige galerijen waar Ronald mee samenwerkte, is de essentie van het volledige werk jammer genoeg een beetje verloren gegaan. Dit deed Ronald ook beseffen dat galerijen in die tijd niet in staat waren om een algemene visie te promoten.

Verneem er nog meer over

Wil je graag van Ronald Bruynoghe zelf meer vernemen over The Magical Pencil? Neem dan contact met hem op in Sint-Amandsberg.

Love is the bridge
to Reality