Ontdek de werken in uitvoering

Het slotstuk van Ronalds artistieke zoeken (met zijn biografie neemt Ronald je mee op die 45 jaar durende tocht) zijn de muurschilderingen op panelen waar Ronald een hele muur in zijn woning voor reserveerde. Het is werk in uitvoering in Sint-Amandsberg.

Muurschilderingen

De onderliggende constructie van het werk staat in relatie tot de neogotische architectuur van het gebouw. In het werk zitten onderwerpen verborgen als:

  • De Goede leraar: dit is een leraar die de inhoud van de Tora uitlegt aan kinderen, waarbij de kinderen metafoor zijn voor het kind in allen van ons
  • De Emmaüs (hangt in de keuken)
  • Het Scheppingsverhaal

Wonderbaarlijkheid van de Tora

Naast de muurschilderingen, werkt Ronald aan een boek dat hij in het najaar van 2016 hoopt af te hebben. De titel van het boek is ‘Lied van Verlangen’ en is een poging om mensen die niet vertrouwd zijn met de Tora, de wonderbaarlijkheid van het boek te doen inzien.

Er bestaan immers heel wat misvattingen over de inhoud van de Tora, een boek dat Ronald diep geraakt heeft. Ronald wil met het boek niemand overtuigen, maar voelt een innerlijke drang om zijn persoonlijke ervaring met de Tora over te brengen en te delen.

Contacteer hem vandaag nog

Naast het boek Lied van Verlangen werkt Ronald aan een boekje dat een toelichting zal zijn over Jan van Eyck. Wil je graag meer vernemen over de werken in uitvoering van Ronald Bruynoghe in Sint-Amandsberg? Neem dan even contact met hem op.

Love is the bridge
to Reality